Sindicaliștii din SANITAS au intrat în grevă japoneză   Recomandat

Peste 1.000 de cadre medicale din Galați, membri ai Federaţiei Sindicale SANITAS, din Sănătate şi Asistenţă Socială, au intrat în grevă japoneză, începând de miercuri, 7 iunie, alături de colegii lor din toată țara.

Aceștia nu vor întrerupe activitatea în unitățile medicale, în cele medico-sociale sau de asistență socială, dar vor purta pe braț banderolele albe în semn de protest, pe toată durata negocierilor purtate de liderii lor cu guvernanții.

„Nu vă lăsați amăgiți, greva japoneză anunțată de membrii SANITAS din Sănătate și Asistență socială începând cu data de 7 iunie este un semnal puternic că nimeni nu mai acceptă jumătăți de măsură!

Nu interpretați ca un semn de slăbiciune faptul că începem protestul cu banderolele pe mână, faptul că nu întrerupem deocamdată activitatea în instituții publice medicale, medico-sociale, de asistență socială etc. Este doar un ultim răgaz pe care l-am acordat guvernanților în urma dialogului de săptămâna trecută, la cererea acestora.

În acest moment, orice amânare a soluțiilor la TOATE revendicările SANITAS nu va face decât să rupă supapa tuturor nemulțumirilor adunate de angajații celor două sisteme în ultimii ani!”, se afirmă într-un comunicat remis de Federația SANITAS din România în atenția decidenților politici.

Prin revendicările lor, sindicaliștii acuză:

- aplicarea parțială și inechitabilă a Legii salarizării bugetare în Sănătate și în Asistență socială;

- ”parazitarea” Legii salarizării bugetare cu fel de fel de ordonanțe de urgență și hotărâri de guvern care au blocat sporurile, au afectat indemnizațiile de hrană și, în ultimă instanță, au diminuat veniturile angajaților din cele două sisteme;

- gestionarea pandemiei cu prețul unor presiuni extreme puse pe salariații din spitale, centre de asistență socială, centre medicale etc., situație care au adus Sănătatea și Asistența socială la limita de rezistență;

- blocarea dialogului social și tergiversarea semnării contractului colectiv de muncă;

- subfinanțarea cronică a Sănătății și a Asistenței sociale.

„Nu vrem să provocăm turbulențe în sistemul de Sănătate și de Asistență socială, nu vrem să ”dinamităm” dialogul social; vă atenționăm doar că vă aflați în ”ochiul furtunii”, acolo unde acalmia este doar aparentă!”, se mai afirmă în comunicatul Federației SANITAS.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.